Buitenbanden fiets Fietsbandonline.nl (2024)

Fietsbanden koop je bij Fietsbandonline.nl

Ben je op zoek naar een buitenband voor je fiets? Dan ben je bij Fietsbandonline.nl aan het juiste adres. In ons assortiment vind je diverse fietsbanden van A-merken als Schwalbe, Continental en CST voor de beste prijs.

Ben je niet zo thuis in de fietsbanden wereld? Dat geeft niet, want we hebben voor jou de beste merken op een rij gezet. Je vindt in de onderstaande opsomming de meest populaire bandenmerken. Klik op een willekeurig merk en bekijk het hele assortiment.

► Schwalbe

► Continental

► CST

► Deli Tire

► Impac

► Vredestein

Populaire maten fietsbanden

Ben je op zoek naar een specifieke bandenmaat, bijvoorbeeld een buitenband 28 inch of een fietsband 26 inch? Hieronder hebben we de meest populaire maten voor je op een rijtje gezet:

12 inch banden

14 inch banden

18 inch banden

20 inch banden

26 inch banden

28 inch banden

E-bikes en nieuwe fietsbanden

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe fietsbanden voor je elektrische fiets, dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Natuurlijk moet je de juiste bandenmaat kiezen. Lees hiervoor het kopje ‘Bepalen van de maat van je buitenband’.

Daarnaast is het verstandig om voor een band te kiezen met een anti-lek beschermingslaag om de binnenband beter te beschermen tegen schade. Schwalbe banden maken gebruik van hun eigen Schwalbe Protection technologie. Ook een merk als Vredestein gebruikt haar eigen lekbescherming technologie.

Als laatste is het belangrijk dat de band geschikt is voor een e-bike. De band moet geschikt zijn om hogere snelheden mee te bereiken en e-bike ready zijn. Raadpleeg de productinformatie van de gekozen fietsband om te checken of de band geschikt is voor jouw fiets.

Buitenband stadsfiets

De meeste stadsfietsen zijn voorzien van 28 inch wielen en hebben daarom een fietsband van 28 inch nodig. Een buitenband voor een stadsfiets heeft vaak een profiel; niet te grof, niet te glad. In ons assortiment vind je ook anti-lek banden voor je fiets. Dit type band heeft een extra beschermingslaag en biedt hierdoor een hogere lekbescherming.

Buitenband racefiets

Ben je op zoek naar een racefiets buitenband? Een racefiets band is smal en heeft weinig profiel voor een optimale rolweerstand. Hierdoor kun je met deze band meer snelheid maken op een glad wegdek.

Een populair merk voor racefiets banden is Continental. De meeste banden van Continental zijn handgemaakt. Populaire racefiets banden van Continental zijn de Grand Prix en Durano. Schwalbe heeft bijvoorbeeld de Lugano II ontwikkeld. De CST band Czar is ook een zeer geschikte band voor je racefiets.

Buitenband mountainbike

Buitenbanden voor mountainbikes zijn er in verschillende maten, waarvan de meest populaire maten de 27,5 inch, 28 inch en 29 inch banden zijn. Ook vind je de banden met verschillende profielen, geschikt voor diverse ondergronden. In ons assortiment vind je diverse MTB banden van topmerken als Schwalbe, Continental, Maxxis en Vittoria.

Daarnaast heeft Fietsbandonline.nl een ruime keuze aan het soort mountainbike banden zoals tube banden, tubeless banden, tubeless ready banden, vouwbanden en draadbanden.

Winterbanden fiets

Wil je mountainbiken in de sneeuw of wanneer het wat gladder is? Daarvoor bestaan er speciale winterbanden met spikes. De spikes bieden extra grip en zorgen voor meer wendbaar tijdens het fietsen.

Bepalen van de maat van je buitenband

Het bepalen van de juiste maat van je banden is niet altijd eenvoudig. Gelukkig hebben we tegenwoordig een internationale maataanduiding voor banden. Deze internationale aanduiding wordt de ETRTO-maat genoemd.

Deze maat bestaat uit twee getallen. Het eerste getal geeft de breedte van de band aan in mm, het tweede getal de diameter van de velg in mm.

Echter vanuit het verleden hebben we nog steeds te maken met diverse andere maten uitvoeringen zoals de “inch” of de Franse maten. Om de keuze van de band voor jou heel makkelijk te maken hebben we een interactieve maattabel voor jou gemaakt. Als je de juiste buitenband hebt gevonden dan kun je dezelfde banden maat aanhouden voor een nieuwe binnenband.

► Direct naar de interactieve maattabel

Buitenbanden fiets Fietsbandonline.nl (1)

Welke binnenband bij welke buitenband?

Een binnenband is vaak universeel voor meerdere maten. Bepaal de binnenband op basis van de ETRTO-maat die op de buitenband staat aangegeven. Weet je niet wat de ETRTO-maat van je buitenband is? Bekijk dan de bovenstaande tekst ‘Bepalen van de maat van je buitenband’.

Als je eenmaal weet wat de ETRTO-maat is, kun je op zoek gaan naar een binnenband. Een binnenband is altijd universeel voor meerdere maten. De maat op de binnenband geeft een range aan, bijvoorbeeld 28/47 – 622/635. Deze binnenband is zowel geschikt voor een band met ETRTO-maat meerdere maten waaronder 28-622, 32-622 en 28-635.

Houd ook rekening met het benodigde ventiel. Een binnenband kan drie soorten ventielen hebben: een autoventiel, een Hollands ventiel en een Frans ventiel. Het autoventiel en Hollandse ventiel zijn in principe door elkaar te gebruiken.en Frans ventiel komt vaak voor bij racefietsen.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over onze producten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste fietsband? Neem gerust contact op met Fietsbandonline.nl, onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact met ons op via het contactformulier.

Fietsbandonline.nl

Hoe kies je de juiste buitenband voor je fiets?

Bij Fietsbandonline.nl hebben we een breed assortiment aan buitenbanden van topmerken zoals Schwalbe, Continental en CST. Gebruik onze interactieve maattabel om de juiste maat te vinden of klik op een van de populaire maten die we hebben opgesomd, zoals 28 inch of 26 inch banden.

Wat zijn de meest populaire fietsbandenmerken?

Wij bieden een selectie van de beste merken in de fietsbandenwereld. Onze meest populaire merken zijn Schwalbe, Continental, CST, Deli Tire, Impac, Maxxis en Vredestein. Klik op een merk in onze lijst om het hele assortiment te bekijken.

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe fietsbanden voor je e-bike?

Voor e-bikes is het belangrijk om banden te kiezen die geschikt zijn voor hogere snelheden en die 'e-bike ready' zijn. Kies ook voor banden met een anti-lek beschermingslaag, zoals de Schwalbe Protection technologie of de lekbescherming technologie van Vredestein.

Welke buitenband heb je nodig voor je stadsfiets?

De meeste stadsfietsen gebruiken 28 inch banden. Zoek naar banden met een gemiddeld profiel dat niet te grof of te glad is, en overweeg anti-lek banden voor extra bescherming.

Wat is een goede buitenband voor je racefiets?

Racefiets banden zijn smal en hebben weinig profiel voor een lage rolweerstand en hoge snelheden. Kijk naar merken zoals Continental voor handgemaakte opties zoals de Grand Prix en Durano, of Schwalbe voor de Lugano II.

Welke buitenbanden zijn geschikt voor mountainbikes?

Voor mountainbikes zijn er banden in maten zoals 27,5 inch, 28 inch en 29 inch, met verschillende profielen voor diverse terreinen. Wij bieden MTB banden van merken als Schwalbe, Continental, Maxxis en Vittoria.

Zijn er speciale winterbanden voor fietsen?

Ja, voor winterse omstandigheden hebben we winterbanden met spikes die extra grip bieden op sneeuw en ijs.

Hoe bepaal je de maat van je buitenband?

Gebruik de ETRTO-maat, een internationale maataanduiding die bestaat uit de breedte van de band in mm en de diameter van de velg in mm. Onze interactieve maattabel kan je hierbij helpen.

Hoe weet je welke binnenband bij je buitenband past?

De ETRTO-maat op je buitenband bepaalt de maat van je binnenband. Een binnenband is vaak universeel voor meerdere maten. Let ook op het type ventiel dat je nodig hebt.

Wat als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste fietsband?

Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website voor persoonlijke assistentie.

Buitenbanden fiets  Fietsbandonline.nl (2024)
Top Articles
The US has a rich drag history. Here’s why the art form will likely outlast attempts to restrict it – KION546
RCKakashi14's GT7 Fanfiction: Iniziare Act 4 - Blunder
Kmart near me - Perth, WA
Wordscapes Level 6030
Wmu Course Offerings
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
San Diego Terminal 2 Parking Promo Code
Jesse Mckinzie Auctioneer
Visustella Battle Core
Swimgs Yung Wong Travels Sophie Koch Hits 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Springs Cow Dog Pig Hollywood Studios Beach House Flying Fun Hot Air Balloons, Riding Lessons And Bikes Pack Both Up Away The Alpha Baa Baa Twinkle
Rls Elizabeth Nj
Ohiohealth Esource Employee Login
Craigslist Greenville Craigslist
Edible Arrangements Keller
Alaska: Lockruf der Wildnis
Nonne's Italian Restaurant And Sports Bar Port Orange Photos
Moonshiner Tyler Wood Net Worth
Cinebarre Drink Menu
Lake Nockamixon Fishing Report
Mani Pedi Walk Ins Near Me
The Ultimate Style Guide To Casual Dress Code For Women
V-Pay: Sicherheit, Kosten und Alternativen - BankingGeek
Mychart Anmed Health Login
Hannah Palmer Listal
Drying Cloths At A Hammam Crossword Clue
City Of Durham Recycling Schedule
Page 2383 – Christianity Today
The Eight of Cups Tarot Card Meaning - The Ultimate Guide
Grave Digger Wynncraft
101 Lewman Way Jeffersonville In
Page 2383 – Christianity Today
Plasma Donation Racine Wi
Wells Fargo Bank Florida Locations
Jeep Cherokee For Sale By Owner Craigslist
Opsahl Kostel Funeral Home & Crematory Yankton
Chapaeva Age
Microsoftlicentiespecialist.nl - Microcenter - ICT voor het MKB
Ixl Lausd Northwest
Suspect may have staked out Trump's golf course for 12 hours before the apparent assassination attempt
Eleceed Mangaowl
ATM Near Me | Find The Nearest ATM Location | ATM Locator NL
Google Chrome-webbrowser
Craigslist Jobs Brownsville Tx
Cookie Clicker The Advanced Method
Man Stuff Idaho
'Guys, you're just gonna have to deal with it': Ja Rule on women dominating modern rap, the lyrics he's 'ashamed' of, Ashanti, and his long-awaited comeback
Tom Kha Gai Soup Near Me
Hampton In And Suites Near Me
Is Chanel West Coast Pregnant Due Date
Causeway Gomovies
Metra Union Pacific West Schedule
Salem witch trials - Hysteria, Accusations, Executions
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5981

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.